onsdag 28. mars 2012

På takjakt

Hei å hå. I dag ha e vorre på tilbudsjakt på tak. Ha hørt på Bygger`n og på XL bygg. Hær viser det seg at Bygger`n kommer best ut. Gjelder å spare på det vi kan spare på...:) Var no ein som kviskra me i øre at det snart vart kampanje på tak, så da venter vi ei stund til. Masse jobb før vi evt. kan begynne å legge alikavel. Meningen var å få ståltak fra Polen, men ting tar tid og det har vi ikke tid til:)

søndag 25. mars 2012

Vindu renovering i garasjen

Har tatt med noen av varevinduene hjem . Holder på å pussa på dem i garasjen. Noen var helt ødelagte av råteskader, men litt triksing og miksing av trevirke fra helt ødelagte og til litt mindre , ble no iallefall noen høveli bra. Men d e sekkert ikkje etter riksantikvaren sin standar :)
Tok først av listene som holdt glasset på plass. Noe av kittet var så oppsmuldret at glasset kom ut med en gang. Har tatt ut alle glassene, så det blir spennende å se om jeg klarer å få kittet de på nytt og at det blir tett. Tenkte å prøve uten nye lister, bare med kittet som holder vinduene. Mulig at jeg også tar et tynt lag silikon over igjen. Har aldri prøvd dette før, men utruli ka du kan læs på nett. Masse nyttige tips på gamletrehus.no :)

RIVING AV SØRVEGG

Etter en liten runde på byen på torsdag for å sjekke pris, falt valget på XL BYGG faktisk. Hengeren ble fylt opp med material og vindsperre ( bi jo nesten snekkar før e bi ferdi) Men værgudene var ikkje på vårres sia i helga. Store nedbørsmengder både fredag og lørdag, men søndagen vart knall .
Var mykje ved av nån buske. Måtte fram med motorsaga for å meie ned nån buske som står iveien for kabelen.
Å sånn vart veggen :) no e d bare kledninga å ytterdøra igjen :)

FORBEREDELSER

HIPP HURRA Hær går det unna. Vi dro utover med først ferga på fredagen, hadde avtale med elektriker kl 09- og han kom jammen presis og. D vart ein fornøyeli opplevels. Han ha ikkje nokka å påpek untatt en liten jordingsledning på et vannrør fra varmvannstanken. Så da e det bare å vent på svar fra kraftlaget som kommer å strekker ny kabel fra stokken og til inntaket. Dette koster kraftlaget selv så fremst det ikke overstiger 15000 kr men det blir billigere :) Ellers så har vi bestilt ny ytterdør. La hele dørprosjektet mitt på is. Fant ut at når vi skulle bytte hele veggen i sør, så var det sikkert lurt med en skikkeli dør. Fant nå en som jeg synes ser litt gammeldags ut :)

Første hånd på verke

Hei å hå. Ja no har det vært stille en stund men nå begynner det endelig å skje noe. Forrige lørdag for vi utover, måle va å få støvsuga og ordna det litt før vi fikk elektriker på besøk. Ble jammen ein full støvsugerpose.... :) Tok masse bilder av loftet, men når e kom heim va jammen minnebrikken i veska istede for i kameraet.....TYPISK . Men har iallefall nå fått tatt noen

tirsdag 13. mars 2012

D nærmer seg med stormskritt :)

Ja ja sjøl om e sett no å ser på et begredeli vær ute med sny og råkk, så e d vår snart :) Campingvogna e ferdi oppredd, så d mangla bærre å fyll ho opp me go mat og drikke:)
Fant fram Vinhønå mi som e stikka i fjor, så no må e kjøp ein kartong vin å fyll i ho, og plasser ho i vogna.
Planen e no at vi drar utover på lørdag, sia e ska på personalfæst først på fredag. Har nå endelig fått tak i elektriker på øen så hain har e avtale med fredag 23. mars kl 09.... Da bør hain kom. Så no ska vi utover å støvsug og vask floga:), slik at hain finn fram. E vældi spent på ke hain finn ut, antyda at nytt inntak med div. vart ein 20000....ca.. Håpa ikkje vi treng dæ og kryssa fingran. Vi ska no begynn å bygg stillas først, så vi må sjå om d ligg nokka material i fjøsen først, så får vi ta d deretter. På handarbeidsfronten e d ikke så mykje så sjer.
Ha laga trekk til den runde kassen e fant i et skur i samme materialet som i kjøkkenmatta :)

Bilder fra 1965

Fant noen gamle bilser sist e va på Vega :) Øverste bilde er mamma og tante else og oldemor Amalie Råbakk. Nederste bilde er mor Bjørg :)

søndag 4. mars 2012


I hælga ha det vorre kjæmpefint vær og vi ha vorre mykje ute ...endeli.
Ha gått rundt torghatten, og der stakk vi innom en kollega av Tommy som holder på å rehabilitere et gammelt nordlandshus. Åååå det va skikkeli stili.  Kjenn at e længta skikkeli etter vår'n.  Men innimellom alt så vart e endelig ferdig med rund duken som e ha holdt på me i fleira måna.  Vart skikkeli dritt lei, men vart ikkje så gale til slutt.  Fant nokka fine trekassa på Nille til 69 kr for 2 stk. Litt decupage så vart de litt sprekar. :)